Evgenia Kovaleva Karlsson

Ungersk paprikagryta

Eftersom det nu är dags för lilla Léon att äta mer har jag börjat googla på olika recept och vad man kan laga till sina små. Jag snubblade förbi en hel uppsats med massa nyttig och bra information samt endel recept. jag gav det här receptet en chans och var lite skeptisk i början. Då jag tidigare lagat mat åt Léon men han har inte ätit, men denna gick ner och jag blev så glad. Tänkte dela med mig av receptet till er så kanske era små också gillar det. Det är enkelt att laga, man behöver inte alls många ingredienser och dessutom är det nyttigt.

Du behöver:                                                                                                                                           ca 8 portioner 

2 gula lökar

1|2-1 msk olja/matfett

1 msk paprikapulver

2 1|2 dl vatten

1 burk krossade tomater

1|2 dl tomatpuré

ca 8 potatisar

2-3 paprikor

2 vitlöksklyftor

OBS: Jag gjorde halva receptet.

Gör såhär:

Hacka löken, fräs den i en gryta/ stekpanna (jag använde stekpanna med lock) tillsätt paprikapulver och rör om. Tillsätt vatten, krossade tomater och tomat puré, blanda och låt småputtra medan du förbereder grönsakerna. Skala och skär potatisen samt paprika  i önskade stora bitar (jag valde att skära små tärningar för att det skulle vara lättare för Léon att äta) Blanda ner potatis och paprika, smaksätt med pressad vitlök och låt puttra under lock i ca 20 min eller tills potatisen är mjuk. Mixa till lagom konsistens (jag använde potatisstöt, man kan även använda gaffel). Tillsätt valfritt fett (jag använde olivolja) rör om. Portionera ut och frys in.

Det blev ca 4 portioner men Léon åt upp en,, godkänd av honom ??

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats