Evgenia Kovaleva Karlsson

Grönsaksgryta med ris

Igår lagade jag en grönsaksgryta med ris till middag jag följde inget recept utan tog vad vi hade hemma och det blev seriöst såå gott. Lätt 5 av 5 och det är redan en av våra favoriträtter. Eftersom det blev så gott vill jag dela med mig av receptet till er.

Ingredienser 

1 gul lök

300g wokade grönsaker (i min påse var det morötter, broccoli, minimajs, vattenkastanj och palsternacka)

1/5 paket sockerärtor

100g haricots verts

1 paket blandade bönor på tetra

100g vitkål

3 bollar fryst spenat

1 burk kokosmjölk

Örtsalt

Grönsaksfond

Svartpeppar

Curry

Chilipulver

Röd paprika krydda

Gör såhär:

Skala och hacka löken, låt fräsa i lite olivolja i stekpanna. Tillsätt de frysta färdig balndade grönsakerna och haricots verts och spenat,sänk värmen och låt dem tina lite under lock. Hacka vitkål (jag skar dem i tärningar) och tillsätt dem tillsammans med sockerärtorna,färdig sköljda bönorna  i stekpannan. Höj nu värmen och låt allting steka ett par minuter tills eventuell vätska avdunstat. Tillsätt sedan kokosmjöljen och alla kryddor rör om och låt puttra under lock i ca 15 min tills grönsakerna blivit klara. Servera tillsammans med ris, mums.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats