Evgenia Kovaleva Karlsson

Vegetarisk köttfärsgratäng med potatis

I helgen slängde jag ihop en super snabb gratäng och det blev så gott, tänkte dela med mig av receptet till er.

Ingredienser 

300g vegofärs (jag använde sojafärs men går såklart att använda en annan substitut)

1 gul lök

1 1/2 msk tomatpuré

1 vitlöksklyfta

6-8 potatisar

100g fetaost

3 dl imat havregrädde

Oregano

Salt

Peppar

Olja till stekning

150g riven ost

Persilja till garnering (inget måste)

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka löken fräs i olja/smör i en stekpanna, pressa i en klyfta vitlök. Tillsätt färsen oregano och tomatpuré. Rör om och låt fräsa tills färsen är klar ca 5-10 min. Rör ner fetaost och smaka av med salt och peppar. Skala och skiva potatisen i tunna skivor, jag använde mig utav kniv men går att använda mandolin. Varva potatis färs och ost i en smord ugnsform, häll över grädde och avsluta med ost. (Jag saltade potatisen på varje lager men det är efter smak såklart.) Grädda i mitten av ugnen i ca 50-60 min tills potatisen är mjuk. Jag garnerade gratängen med lite persilja.

Tips: Servera gratängen gärna med en sallad, det blir pricken över i:et.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats