Header Image

Evgenia Kovaleva Karlsson

Hej, vad kul att du kikade in hit. Jag heter Evgenia och bor i Uppsala tillsammans med min man Alexander som jag kallar för A här på bloggen. Vi har en son som är född 2017-05-27 och en vovve som heter Athena. Hoppas du vill stanna och ta del av mig och min familj i vår vardag, läsa om mina tankar och känslor samt en hel del färgstarka och inspirerande inlägg! KONTAKT: [email protected] INSTAGRAM: @evgeniakovaleva

Vegansk paj med hasselnötter och chokladmousse

Publicerad,

Tänkte dela med mig av ett nyttigt och veganskt recept på en efterrätt som jag testade för någon vecka sedan. Det går super fort att laga samt att den är raw vilket betyder att du inte behöver baka den. Det är ett nyttigare/hälsosammare alternativ till fika, eller varför inte till ett födelsedagsfirande.

Du behöver: 

175g skalade,rostade hasselnötter

120g urkänade dadlar

4 mogna avokado

3 msk kakao

1/2 tsk vaniljpulver

3/4 dl agavesirap

1 krm flingsalt

Hyvlad choklad, jordgubbar eller annat till garnering

Gör såhär:

Mixa hasselnötterna och de urkärnade dadlarna i en matberedare till en ”deg”. Tryck ut degen i en pajform så att det bildar ett pajskal. Skala och ta bort kärnan ut avokadon, mixa avokado, kakao,vaniljpulver och agavesirap i en matberedare till chokladmousse. Häll ut chokladmoussen i pajskalet, bred ut. Förbered din garnering och toppa pajen med den typ av garnering som du önskar. Jag valde hyvlad vit choklad och jordgubbar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *