Header Image

Evgenia Kovaleva Karlsson

Hej, vad kul att du kikade in hit. Jag heter Evgenia och bor i Uppsala tillsammans med min man Alexander som jag kallar för A här på bloggen. Vi har en son som är född 2017-05-27 och en vovve som heter Athena. Hoppas du vill stanna och ta del av mig och min familj i vår vardag, läsa om mina tankar och känslor samt en hel del färgstarka och inspirerande inlägg! KONTAKT: [email protected] INSTAGRAM: @evgeniakovaleva

Halloumiburgare

Publicerad,

Detta kunde jag bara inte låta bli att tipsa om för det blev så gott restaurang nivå fast hemma och mycket billigare. det är den godaste vego burgaren jag ätit! Går hur fort som helst att göra vilket också är ett stort plus!

Ingredienser 

Till biffarna 

Ca 3 morötter (125g)

1/2 halloumiost

1 ägg

1/2 dl ströbröd

chili krydda

salt

svartpeppar

olivolja

Till burgaren 

Max briochebröd

8 skivor tomat

Sallad (vi köpte färdig mix ”Krispig sallatsmix”)

Rödlök

Dressing (vi köpte färdig ”Aioli & garlic mayo från BlåBand)

Gör såhär

Sätt ugnen på 250° Skala morötterna och riv dem och halloumiosten grovt på ett rivjärn. Blanda alla ingredienser i en skål. Förbered en plåt med bakplåtspapper, häll lite olja där varje biff ska ligga. Det blir 4 biffar så 4 pölar med olja, placera sedan ca 3 msk röra på varje pöl och forma till en biff med skeden. Pensla biffarna med lite olja och låt dem gräddas i ugnen 15-20 min, tills dem fått en fin färg.

Under tiden kan du förbereda pålägg som skall vara på burgaren, Skala och skära lök, tomat, sallad och dressing, Vi köpte en dressing med det går givetvis att göra en egen om man så önskar. När biffarna är klara är det bara att sätta ihop burgaren. Första bröd, sallad, två skivor tomat, lök, biffen, dressing och avsluta med brödlocket. Njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *