Halloumiburgare
Detta kunde jag bara inte låta bli att tipsa om för det blev så gott restaurang nivå fast hemma och mycket billigare. det är den godaste vego burgaren jag ätit! Går hur fort som helst att göra vilket också är ett stort plus!
Ingredienser
Till biffarna
Ca 3 morötter (125g)
1/2 halloumiost
1 ägg
1/2 dl ströbröd
chili krydda
salt
svartpeppar
olivolja
Till burgaren
Max briochebröd
8 skivor tomat
Sallad (vi köpte färdig mix ”Krispig sallatsmix”)
Rödlök
Dressing (vi köpte färdig ”Aioli & garlic mayo från BlåBand)
Gör såhär
Sätt ugnen på 250° Skala morötterna och riv dem och halloumiosten grovt på ett rivjärn. Blanda alla ingredienser i en skål. Förbered en plåt med bakplåtspapper, häll lite olja där varje biff ska ligga. Det blir 4 biffar så 4 pölar med olja, placera sedan ca 3 msk röra på varje pöl och forma till en biff med skeden. Pensla biffarna med lite olja och låt dem gräddas i ugnen 15-20 min, tills dem fått en fin färg.
Under tiden kan du förbereda pålägg som skall vara på burgaren, Skala och skära lök, tomat, sallad och dressing, Vi köpte en dressing med det går givetvis att göra en egen om man så önskar. När biffarna är klara är det bara att sätta ihop burgaren. Första bröd, sallad, två skivor tomat, lök, biffen, dressing och avsluta med brödlocket. Njut!