Header Image

Evgenia Kovaleva Karlsson

Hej, vad kul att du kikade in hit. Jag heter Evgenia och bor i Uppsala tillsammans med min man Alexander som jag kallar för A här på bloggen. Vi har en son som är född 2017-05-27 och en vovve som heter Athena. Hoppas du vill stanna och ta del av mig och min familj i vår vardag, läsa om mina tankar och känslor samt en hel del färgstarka och inspirerande inlägg! KONTAKT: [email protected] INSTAGRAM: @evgeniakovaleva

Pizza med parmaskinka och ruccola

Publicerad,

För ett tag sen skrev jag att jag ätit den godaste pizzan ever! Nu vill jag dela med mig av ett recept på en sådan, inte många ingredienser behövs och det tar inte alls lång tid att göra den heller. Men det blir sååå gott!??

Det du behöver:

Tomatsås/ketchup

Champinjoner

Ost

Oregano

Parmaskinka

Ruccola

Italiensk pizzadeg:

25 g jäst

3,75 dl vatten

3 msk olja

0,75 tsk salt

9,5 dl mjöl

Gör så här

Börja med degen. Smula ner jästen i en bunke och rör ner det fingervarma vattnet. Tillsätt olja och salt. Tillsätt mjöl successivt. Knåda degen tills den är smidig, dock är det okej om den är lite kletig. Låt degen jäsa i 30- 60 min.

Dela degen i 4-3 bitar beroende på hur stor eller liten pizza du vill ha. Kavla sedan ut en bit direkt på bakplåtspappret. Toppa med tomatsås/ketchup, ost, oregano och champinjoner. Grädda pizzan i mitten av ugnen i 10-15 min. Ta sedan ut pizzan och toppa med parmaskinka och ruccola.

Tips!

Du kan naturligtvis köpa en färdig pizzadeg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *